1.Partile Contractante
1.1. S.C. Contscape Tec S.R.L., cu sediul social in Tecuci, str. Vlad Tepes,nr. 3, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J17/900/2020,CUI 42906264, atribut fiscal RO, avand contul nr. RO94 RZBR 0000 0600 2247 1467,deschis la Banca Raiffeisenbank Tecuci, operatorul platformei www.contai.ro incalitate de Prestator.siClientul, utilizatorul platformei ContAI.ro si a tuturor serviciiloroferite prin intermediul acesteia au agreat urmatoarele:Acesta reprezinta contractul propus de Prestator si trebuie acceptatinainte de comandarea oricarui serviciu oferit de Prestator. Orice comandaconfirmata de Client, prin bifarea casutei "Sunt de acord cu termenii siconditiile" reprezinta o acceptare din partea Clientului a oferteiPresatorului, in conditiile stipulate de art. 9 din Legea comertului electronic365/2002. Bifarea casutei reprezinta o semnatura electronica, in sensul art. 4pct. 3 din Legea semnaturii electronice nr. 455/2001, avand aceeasi valoare cuo semnatura olografa.
Definitii:ContAI.ro: site-ul de internet, precum si ansamblulserviciilor accesibile pe acest site web sau pe subdomeniile acestuia (denumitain continuare „ContAI”).
Serviciu: serviciile pusela dispozitie de Prestator prin intermediul site-ului www.contai.ro, pentru care clientulva plati preturile conform listei afisate pe pagina www.contai.ro (denumita incontinuare „Lista de Preturi”). Lista de Preturi prevede pachetele de servicii,precum si optiunile suplimentare oferite de ContAI.ro.
Client: persoana fizica sau juridica care face o comandape site-ul www.contai.ro sau se inregistreaza ca utilizator.
Comanda: comanda de achizitionare a unuia sau mai multorservicii afisate pe site-ul www.contai.ro, realizata de unclient care isi doreste sa beneficieze de acel/acele servicii.
Vizitator: persoana fizica ce viziteaza website-ul www.contai.ro,fara a fi achizitionat servicii si fara sa fi facut o Comanda.
2. Obiectul si acceptarea prezentuluiContract de prestari servicii
2.1. Prezentul Contract de prestari servicii esteaplicabil tuturor comenzilor sau conturilor realizate prin intermediul www.contai.ro. Clientul seobliga sa ia la cunostinta de aceste conditii inainte de a realiza o comandasau de a-si deschide un cont. Toate comenzile si deschiderea contului implicaacceptarea de catre Client a tuturor acestor conditii de prestari servicii. Acceptareaprezentului contract de catre client se face prin bifarea casutei „Sunt deacord cu termenii si conditiile”.
2.2. Prestatorul isi rezerva dreptul de a modificaprezentele conditii de prestari servicii in orice moment. Noile conditii vorintra In vigoare la data publicarii lor pe pagina ContAI.ro si se voraplica imediat pentru serviciile achizitionate dupa publicare. Pentru serviciiledeja achizitionate, modificarile vor intra in vigoare in 30 de zile de latransmiterea prin email a noilor conditii catre respectivul Client. Daca nueste de acord cu noile conditii, in cadrul termenului de 30 de zile, Clientulpoate inceta gratuit contractul.
2.3. Serviciile pot fi accesate de pe o serie deinterfete precum: sisteme de calcul compatibile, care au acces la internet sicare utilizeaza anumite tipuri de sisteme de operare sau browsere. Clientuleste singurul raspunzator pentru respectarea acestora cerinte, dupa cum acesteapot fi actualizate la intervale de timp.
2.4. Lista preturilor serviciilor oferite se poategasi la adresa https://www.contai.ro/preturi si, dupa caz, de la unreprezentant al Prestatorului prin email sau telefonic. Lista de preturiprevede pachetele de servicii, precum si optiunile suplimentare oferite deContAI.
2.5. Pretul ce va fi platit efectiv de Utilizatorva fi stabilit In functie de pachetul de servicii contractat si de optiunilesuplimentare alese de Utilizator
2.6. Pretul va fi platit avans, atunci candUtilizatorul plaseaza o anumita comanda In Aplicatie, daca partile nu convinaltfel.
2.7. Platile Utilizatorului vor stinge obligatiileacestuia In ordinea cronologica a scadentei lor.
2.8. Prezentul contract de prestari servicii este insotit si trebuieinterpretat impreuna cu Politica de confidentialitate gasita la adresahttps://www.contai.ro/politica-de-confidentialitate
3. Durata contractului
3.1. Prezentul contract se incheie pe o perioadanedeterminata incepand de la data plasarii comenzii sau data crearii contului,iar obligatiile partilor intra in vigoare de la aceasta data.
3.2. Imediat ce se efectueaza plata tipului de serviciuales, Clientul va avea acces la serviciile incluse in pachetul de servicii dinmomentul confirmarii platii de catre Prestator. Anularea comenzii se poateefectua pana in momentul efectuarii platii. Orice erori survenite la comandafacuta de Client pot fi corectate pana in momentul confirmarii platii de catrePrestator printr-un email trimis la vanzari@contai.ro.
3.3 Clientul poate renunta oricand la utilizarea Serviciului,prin transmiterea unei notificari scrise catre Prestator la adresa de emailprevazuta pe ContAI.ro. Ca urmare a notificarii, contractul va inceta imediat.
3.4 Prestatorul va putea denunta unilateralcontractul cu un preaviz de 30 de zile.
3.5 Prestatorul poate rezilia oricand contractul,prin transmiterea unei notificari, daca Clientul realizeaza vreuna dintreactivitatile interzise de art. 5.3 ori incalca legislatia aplicabila.Rezilierea se va produce automat, fara vreo alta formalitate si are ca efect incetareacontractului.
3.6. Contul Clientului va fi sters automat dupa 2ani de la ultima utilizare a Serviciului de catre Client.
3.7. Incetarea contractului In conformitate cuaceste conditii nu are efect asupra obligatiilor deja scadente Intre Parti.
3.8. In toate cazurile de mai sus, Prestatorul varestrictiona accesul Clientului la Serviciu incepand cu data incetariicontractului. In urma incetarii, Clientul nu va mai avea acces la informatiile stocatepe site-ul www.contai.ro, inclusiv la informatiileadaugata de Client. Clientul este responsabil ca, inainte de incetare, sadescarce toate informatiile de care are nevoie, atunci cand Serviciul estediponibil.
4. Valoarea contractului si efectuareaplatii
4.1. Pentru serviciile prestate, Clientul va achitaPrestatorului contravaloarea serviciului, prevazuta in momentul finalizariicomenzii.
4.2. Pretul ce va fi platit efectiv de Client va fistabilit In functie de pachetul de servicii contractat si de optiunilesuplimentare alese de Client.
4.3. Pretul va fi platit avans, atunci cand Clientulplaseaza o anumita comanda pe ContAI, daca partile nu convin altfel.
4.4. Platile Clientului vor stinge obligatiileacestuia In ordinea cronologica a scadentei lor.
5. Utilizarea programului ContAI
5.1 Prin documentul de fata, Termeni si conditii deutilizare, Prestatorul va acorda Beneficiarului si numai acestuia licentane-exclusiva pentru utilizarea produsului ContAI sau a altor bunuri siservicii, si numai in urma platii si a comenzii pentru produsele oferitecontra-cost. Dreptul de utilizare acordat include accesul de la distanta lacontul Clientului, introducerea datelor si prelucrarea acestora prinintermediul solutiilor Prestatorului, stocarea datelor si descarcarea continutuluidigital obtinut in urma prelucrarii datelor.
5.2. Dreptul de a utiliza programul ContAI esteacordat numai Clientului inregistrat pe pagina CONTAI.RO si nu estetransmisibil, iar existenta oricaror alte drepturi suplimentare ale Clientuluieste exclusa. Materialele livrate Clientului de ContAI nu pot fi publicate oridistribuite in alt mod, gratuit sau In scop comercial, decat cu acordul scrisal Prestatorului.
5.3. Este interzisa utilizarea ContAI depersoanele supuse sanctiunilor instituite de Organizatia Natiunilor Unite, de catreUniunea Europeana sau de catre Statele Unite ale Americii. Daca Prestatorul aresuspiciuni ca un Client este o persoana sanctionata, atunci Ii va suspendaimediat accesul la ContAI.
5.4. In unele situatii, legea poate impune Prestatoruluisa ia masuri pentru cunoasterea clientelei si, in acest scop, va putea solicitainformatii si documente legate de identitatea si activitatea Clientului. Dacanu primeste de la Client informatiile si documentele solicitate, Prestatorulpoate restrictiona accesul Clientului la servicii.
5.5. Prestatorul are dreptul, la discretia sa, saactualizeze sau sa modifice ContAI ori unele functii ale acesteia, fara vreonotificare a Clientului.
5.6. Ramane insa la latitudinea Prestatorului dacatrecerea la o versiune mai noua a ContAI este gratuita sau contra-cost, fiecarenoua versiune constituindu-se intr-un produs de sine statator.
5.7. Clientul foloseste ContAI ca atare, In stareade functionare si avand caracteristicile de la data Inregistrarii, fara altecaracteristici suplimentare sau alte garantii. Utilizarea ContAI se face periscul Clientului si nu presupune procurarea unui rezultat concret oriasigurarea unor functionalitati speciale pentru Client.
5.8. Informatiile oferite Clientului de ContAInu reprezinta consiliere juridica ori consultanta financiara, fiscala, contabila,de investitii, de afaceri sau de orice alta natura. Obligatiile de declarare aveniturilor si de plata a impozitelor revin integral si exclusiv Clientului saucontribuabilului, dupa caz. ContAI faciliteaza introducerea, Incarcarea si/sausincronizarea informatiilor, dar nu Inlocuieste responsabilitatile stabilite delegislatie In sarcina Clientului sau a contribuabilului. Materialele livrate deContAI pot contine erori tehnice, de introducere a datelor sau alte erorimateriale. Prestatorul nu garanteaza ca materialele sunt corecte, complete si actualizatesau ca sunt adecvate pentru situatia Clientului.
5.9. In cea mai mare masura permisa de lege, ContAIeste oferita Clientului fara vreo garantie explicita, implicita, de naturalegala sau contractuala privind functionarea, calitatea, adecvarea functionalitatilor,securitatea, lipsa viciilor aparente sau ascunse. Clientul recunoaste In modexpres ca utilizeaza ContAI pe riscul sau exclusiv si, prin urmare, orice risclegat de functionarea, calitatea, adecvarea functionalitatilor sau securitateaAplicatiei este suportat numai de Client.
5.10. Clientul este exclusiv responsabil pentruorice date, informatii ori alt tip de continut introdus sau Incarcat In ContAIori sincronizat cu acesta. Ca regula, Prestatorul nu revizuieste si nu analizeazaindependent continutul adaugat de Client, dar, daca acesta afecteaza functionareaContAI sau Incalca prezentele conditii, Prestatorul poate, la discretia sa,elimina sau restrictiona accesul la respectivul continut. Prestatorul nu esteresponsabil pentru exactitatea si realitatea datelor adaugate de Client. Clientuleste singurul responsabil pentru stocarea de siguranta a datelor adaugate de Client(back-up).
5.11. Pentru functionarea ContAI, Prestatorul vaputea organiza, structura, stoca, adapta, modifica, extrage, consulta, analizasau combina cu alte date sau informatii datele adaugate de Client.
5.12. Prestatorul este proprietarul ContAI, iartextul, continutul, programele de calculator, continutul video, sunetul,grafica, fotografiile, ilustratiile, denumirile, siglele, marcile, domeniile deinternet si orice alte materiale, puse la dispozitie de catre Prestator pe ContAIsunt protejate prin drepturi de autor sau drepturi conexe, drepturi deproprietate sau licenta asupra marcii sau alte categorii de drepturi, al carortitular poate fi Prestatorul si/sau un tert.
5.13. Programul nu poate fi transferat, vandut,cedat, sublicentiat, indiferent prin ce mijloace sau pus la dispozitia uneialte parti, fara a avea, in prealabil, acordul scris al Prestatorului.
5.14. Clientul nu va putea:
(a) introduce In ContAI date sau informatii pe carenu are dreptul sa le utilizeze;
(b) elimina, modifica sau altera, In orice mod,vreun mijloc tehnic de protectie ori vreun mijloc de informare privindproprietatea intelectuala a Prestatorului asupra ContAI;
(c) sub-licentia, ceda, transfera, transmite, Inchiria,exploata comercial sau pune la dispozitia unui tert, In orice mod, direct sauindirect, ContAI sau orice componenta a acesteia;
(d) decompila, dezasambla, decoda, decripta,modifica, traduce sau rearanja ContAI;
(e) efectua procedee de inginerie inversa sau deanaliza a structurii datelor In scopul de a dezvolta, utiliza sau Intretine,direct sau indirect, solutii de programare similare cu ori derivate din ContAI;
(f) accesa ContAI In alt mod decat prin Inregistrareape pagina www.contai.ro, fara acordul prealabil al Prestatorului;
(g) accesa, extrage ori indexa date din ContAI lacare nu este autorizat sa aiba accesul;
(h) utiliza ContAI Intr-un mod care Incalcaprevederile legale sau lezeaza drepturile si interesele legitime ale tertilor,cum sunt, fara limitare, utilizarea sub o identitate falsa; transmiterea decomunicari nesolicitate; comunicarea fara drept de informatii din sfera vietiiprivate; transmiterea si/sau raspandirea de comunicari injurioase, calomnioase,obscene, pornografice sau care aduc atingere bunelor moravuri; Incalcareadreptului de autor sau altor drepturi de proprietate intelectuala ale unor terti;transmiterea sau raspandirea de mesaje destinate sa hartuiasca sau sa amenintepersoane; urmarirea fara drept a activitatii unei persoane;
(i) utiliza ContAI pentru introducerea sau raspandireade virusi informatici, programe de tip „Cal Troian”, programe de urmarire aactivitatii (spyware), programe destinate blocarii serviciului (DDoS), programedestinate accesarii fara drept a unui sistem informatic sau programe destinateutilizarii fara drept a unui sistem pentru obtinerea unui beneficiupatrimonial, cum este, fara limitare, generarea („minarea”) de monede virtuale;
(j) utiliza ContAI Intr-un mod care sa afecteze sausa Intrerupa functionarea acesteia ori sa afecteze functionarea pentru altiutilizatori;(k) permite unui tert sa realizeze vreo activitateinterzisa prin acest art. 5.3.
6. Disponibilitatea serviciilor afisate
6.1 Oferta Prestatorului cu privire la servicii sipretul acestora este valabila atata vreme cat este afisata pe www.contai.ro. Prestatorul isiva indeplini obligatiile contractuale imediat ce clientul va efectua plataaferenta serviciului selectat.
6.2. Orice modificari ale tarifelor sau cu privirela disponibilitatea serviciilor vor fi comunicate prin email la adresa decontact a clientului din contul de utilizator sau prin intermediul aplicatieicu cel putin 30 de zile inaintea oricarei modificari. Serviciile de mentenantaale aplicatiei sunt anuntate prin intermediul aplicatiei sau prin email.
6.3. Clientul este responsabil cu actualizareadatelor din contul de utilizator imediat ce intervin schimbari. Prestatorul nuisi asuma responsabilitatea in cazul in care intervin prejudicii sau pagube deorice natura din cauza imposibilitatii de a accesa adresa de e-mail declaratain contul de utilizator.
6.4. Accesul la serviciile ContAI este posibil panala renuntarea la serviciu si/sau stergerea contului de Client, indiferent deprogresul tehnologic sau modificari, cu exceptia cazului in care Clientul nuisi mai plateste abonamentul. Acest acces cuprinde si actualizari legislativepentru serviciile disponibile, cat si asistenta pe intreaga perioada dedesfasurare a prezentului contract.
6.5. Prestatorul nu garanteaza ca Serviciulva functiona neintrerupt, fara intarzieri sau fara erori, omisiuni, bug-uri oriinexactitati. De asemenea, Prestatorul nu garanteaza ca disfunctionalitatile ContAI,indiferent de cauza, pot fi identificate sau corectate de Prestator sau departenerii Prestatorului.
6.6. Clientul cunoaste si accepta ca nici Prestatorulsi nici partenerii acestuia nu controleaza functionarea si securitateamijloacelor de comunicare, inclusiv, fara limitare, a internetului, sau functionarea si securitatea unui alt serviciuoferit de catre un tert, inclusiv, fara limitare, autoritati publice (inclusiv,fara limitare, ANAF) sau furnizori de servicii software, servicii de gazduiresau servicii cloud. Drept urmare, functionarea ContAI poate fi limitata, intarziata,intrerupta sau nesigura din cauza operarii defectuoase a mijloacelor decomunicare sau a serviciilor tertilor, iar Prestatorul si partenerii Prestatoruluinu vor fi raspunzatori pentru orice prejudicii, pierderi, costuri saucheltuieli cauzate de astfel de evenimente.
6.7. Avand in vedere ca Prestatorul utilizeazacapacitati limitate de conectare si stocare, este posibil ca, in anumite situatii,aceste capacitati sa fie depasite. Clientul ia cunostinta de acest risc, iar Prestatorulnu va raspunde pentru orice prejudicii, pierderi, costuri sau cheltuielicauzate de indisponibilitatea ContAI ori de pierderea sau alterarea datelor dinaceasta cauza.
6.8. ContAI sau serviciile tertilor pe careaceasta le foloseste pot fi indisponibile pentru mentenanta. Prestatorul vadepune eforturi sa comunice in ContAI perioadele in care functionarea va fi intreruptapentru mentenanta. Cu toate acestea, Clientul recunoaste ca Prestatorul nu arenicio obligatie de a intretine sau actualiza ContAI si nici nu poate sa prevadasituatiile in care sunt necesare interventii de mentenanta.
7. Drepturile si obligatiile partilor
7.1. Drepturile siobligatiile Clientului
7.1.1. Clientul este unicul responsabil pentruintreg continutul existent in contul sau sau pentru orice incalcare a legii saua drepturilor unei terte persoane, inclusiv pentru incheierea, desfasurarea siincetarea contractelor sale de prestare de servicii cu persoanele juridice.
7.1.2. Clientul se obliga sa foloseasca serviciileoferite de Prestator in deplina legalitate si cunoscand dispozitiile legale invigoare cu privire la activitatea pe care o desfasoara.
7.1.3. Se obliga sa respecte in totalitateprevederile legate de drepturile de autor si protectia datelor cu caracterpersonal in ceea ce priveste datele introduse in sistem.
7.1.4. Isi asuma intreaga raspundere pentrucrearea, personalizarea, administrarea, gestionarea, acuratetea si legalitateadocumentelor emise si a fisierelor trimise, prelucrate sau salvate cu ajutorulserviciilor oferite.
7.1.5. Clientul va procesa datele cu caracterpersonal conform prevederilor legale in vigoare si are obligatia de a respectalegislatia in acest domeniu, iar Prestatorul nu poate fi facut responsabilpentru niciun fel prejudicii sau incalcari ale drepturilor tertelor persoane.
7.1.6. Intelege si este de acord cu Termenii si Conditiile.
7.2. Drepturile siobligatiile Prestatorului
7.2.1. Prestatorul asigura:· posibilitatea de a crea, personaliza,administra si gestiona documentele emise prin intermediul serviciilor oferite. · asistenta de luni pana vineri intreorele 09:00 – 18:00 pentru probleme legate de aplicatii.
7.2.2. www.contai.ro actioneaza caun gazduitor pentru continutul adaugat de Client, in conditiile Legii 365/2002privind comertul electronic. Prestatorul nu isi asuma responsabilitatea pentrupierderea parolelor de acces la contul de utilizator sau pentru activitati cepot compromite contul Clientului. In cazul in care Prestatorul primeste onotificare cu privire la existenta unor servicii cu o aparenta nelegalarealizata de catre Client, isi rezerva dreptul de a suspenda contul deutilizator sau bloca accesul la acesta.
7.2.3. Prestatorul are dreptul de a colecta date anonime despre modul deutilizare a serviciilor sale si de a le face publice in mod agregat.
8. Inregistrare, parole si responsabilitati
8.1 Pentru inregistrarea pe www.contai.ro, Clientultrebuie sa introduca adresa de email si parola (denumite in continuare „Datelede Acces”). Dupa crearea contului, se va transmite un email cu un link deconfirmare, pentru finalizarea inregistrarii.Prestatorul recomanda utilizatorilor inregistrati sa nu dezvaluienimanui parolele de acces.
8.2. Din pacate, nicio transmisie de date prinintermediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta,in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia si de a folosiprotocoale securizate de transmitere a informatiei (https), Prestatorul nupoate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de Client catrePrestator. Asadar, orice informatie trimisa catre Prestator se va face periscul Clientului.
8.3 Clientul va pastra Datele de Acces in conditiide confidentialitate si securitate, astfel incat sa impiedice utilizarea lorneautorizata. Clientul este singurul responsabil pentru orice activitati desfasuratein contul sau. Prestatorul nu va raspunde pentru dezvaluirea neautorizata a Datelor de Acces de catre Client. In acest sens, Clientul va despagubi Prestatorulpentru orice pretentii invocate de un tert ca urmare a utilizarii neautorizatea contului Clientului. Daca are suspiciuni ca Datele de Acces sunt cunoscute depersoane neautorizate, Clientul trebuie sa informeze imediat Prestatorul si,daca este posibil, sa ia masuri pentru schimbarea Datelor de Acces.
8.4. Orice acces neautorizat la elementelenepublice ale site-ul www.contai.ro sau accesulaltor persoane in afara celor autorizate la un cont ContAI reprezintainfractiunea de acces fara drept la un sistem informatic si va fi sanctionataconform legislatiei romane in vigoare.
9. Raspunderea contractuala
9.1. Clientul garanteaza datele introduse si poartaintreaga responsabilitate pentru felul si scopul in care utilizeaza serviciilepuse la dispozitie de Prestator precum si pentru felul in care configureazasistemul de utilizatori ce au acces la contul Clientului si comportamentulacestora.
9.2. Clientul este singurul responsabil cu privirela introducerea informatiilor intr-un mod corect si complet, precum si cupastrarea acuratetii informatiilor sau a actualizarii lor in contul ContAI.
9.3. Prestatorul nu poate fi tinut raspunzator incazul in care Clientul se foloseste de aplicatiile si serviciile puse ladispozitie in scopuri ilegale sau imorale.
9.4. Clientul este de acord ca este singurulresponsabil si va despagubi Prestatorul pentru orice paguba, costuri saulimitari de profit care apar ca urmare a oricaror actiuni frauduloase dinpartea acestuia sau In legatura cu Incalcarea prezentelor conditii, In specialpentru desfasurarea activitatilor interzise prevazute de art. 5.3. si 5.14.
9.5. Prinprezentul document, Clientul intelege si accepta faptul ca Prestatorul vatransmite datele acestuia catre organele de ancheta, in cazul in care legea ilobliga sa faca acest lucru.
9.6. Clientul este integral raspunzator, atat fatade Prestator, cat si fata de terti, pentru continutul adaugat de Client.
9.7. Clientul va despagubi pe Prestator pentruorice pretentie a unui tert provenind din sau legata de datele adaugate de Client,inclusiv In ceea ce priveste legalitatea, integritatea, disponibilitatea,corectitudinea sau securitatea acestuia.
9.8. Desi in fiecare moment face eforturi invederea asigurarii calitatii si corectitudinii mesajelor publicate in site,Prestatorul nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului, asoftware-ului ori a produselor si serviciilor publicate sub egida sa.Prestatorul nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o daunasau eroare pricinuita direct sau indirect, pentru nici o lipsa de profitdirecta sau indirecta (incluzand, dar fara a se limita la aceasta enumerare:daune pentru orice prejudicii sau beneficii nerealizate ca urmare a pierderii,alterarii, distrugerii sau divulgarii datelor sau alte daune pecuniare),suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipseiregularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de site.
9.9. Clientul este singurul responsabil cu privirela verificarea, introducerea informatiilor intr-un mod corect si complet,precum si cu adaugarea, pastrarea acuratetii informatiilor sau a actualizariilor in contul ContAI.
9.10. Prestatorul va putea compensa orice sumedatorate Clientului cu titlu de despagubiri, cu orice sume datorate Prestatoruluide catre Client.
10. Incetarea contractului
10.1. Prezentul contract inceteaza in urmatoarele cazuri:
1. partile convin decomun acord incetarea contractului;
2. neindeplinirea sauindeplinirea defectuoasa repetata a obligatiilor contractuale de catre una dinparti;
3. clientul Incalcavreuna dintre prezentele conditii sau nu plateste pretul la scadenta, atunci Prestatorulva putea suspenda cu efect imediat accesul la ContAI, prin transmiterea uneinotificari prin email catre Client;
4. decizia unilateralaa uneia dintre parti, transmisa in scris celeilalte parti; receptia notificariide incetare trebuie sa aiba loc cu minimum 30 zile calendaristice inainte dedata stabilita pentru incetarea colaborarii;
5. in caz dedizolvare, lichidare, faliment, retragerea autorizatiei de functionare a unuiadin contractanti, caz in care partile vor fi tinute a indestula datoriile uneiacatre alta, datorii rezultate pana la momentul interventiei cauzei dedisparitie.
11. Exonerarea de raspundere
11.1. Prestatorul nu va raspunde pentru niciunprejudiciu material sau moral, orice paguba sau costuri ce pot interveni dinintarzierea platilor ce sunt in sarcina Clientului, precum si incalcarea decatre acesta a oricaror obligatii legale.
12. Confidentialitate
12.1. Nici una din Partile contractante nu aredreptul, fara acordul scris prealabil al celeilalte Parti:
1. de a face cunoscutaorice informatie confidentiala unei terte parti, in afara acelor persoaneimplicate in derularea si executarea contractului;
2. de a utiliza oriceinformatie confidentiala sau la care are acces in perioada de derulare acontractului, in alt scop decat acela de a-si executa obligatiile asumate.Toate informatiile confidentiale trebuie marcate ca atare de partea care leinvoca a fi confidentiale.
12.2. Restrictia prevazuta anterior nu va fiaplicabila daca:
1. informatia eracunoscuta partii contractante inainte ca ea sa fi fost primita in executareaprezentului contract;
2. informatia eraaccesibila publicului;
3. informatia dobanditade oricare dintre Parti de la un tert dupa Incheierea contractului, daca Parteacare a dobandit informatia nu este tinuta de o obligatie de confidentialitate Inraport cu tertul;
4. partea in cauza afost obligata in conformitate cu dispozitiile legale sa dezvaluie informatiilein cauza.
12.3. Prestatorul poate colecta date anonimizatelegate de utilizarea ContAI de catre Client pentru elaborarea de statistici sistudii si le poate face publice In vederea descrierii modului de utilizarea ContAI.
13. Forta majora
13.1. Forta majora exonereaza de raspunderepartile, in cazul neexecutarii partiale sau totale a obligatiilor asumate prinprezentul contract. Prin forta majora se intelege un eveniment independent devointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, aparut dupa incheiereacontractului si care impiedica partile sa execute total sau partial obligatiileasumate.
13.2. Partea care invoca forta majora are obligatiasa o aduca la cunostinta celeilalte parti, in scris, in maximum 5 zile de laaparitie.
13.3. Partea care invoca forta majora are obligatiasa aduca la cunostinta celeilalte parti incetarea cauzei acesteia in maximum 15zile de la incetare.
13.4. Daca aceste imprejurari si consecintele lordureaza mai mult de 2 luni, fiecare partener poate renunta la executareacontractului pe mai departe. In acest caz, nici una din parti nu are dreptul dea cere despagubiri de la cealalta parte, dar ele au indatorirea de a-si onoratoate obligatiile pana la aceasta data.
14. Legea guvernanta
14.1. Drepturile si obligatiile partilor impuse de prezentulcontract, precum si toate efectele juridice pe care acesta le produce vor fiinterpretate si guvernate de legea romana in vigoare.
14.2. Orice litigiu care are ca obiect acest acordva fi solutionat pe cale amiabila, iar in cazul in care solutionarea amiabilanu este posibila va fi adus spre solutionare in fata unui arbitru. Inconditiile in care partile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru intermen de 15 zile de la notificarea litigiului, competenta va reveniinstantelor romanesti de la sediul Prestatorului.
15. Cesiunea
15.1. Clientul nu va putea cesiona contractul saudrepturile ori obligatiile continute de acesta fara acordul prealabil scris al Prestatorului.
15.2 Prestatorul va putea cesiona integral sau partialcontractul Incheiat cu Clientul sau orice drepturi provenind din acesta, iarprin acceptarea prezentelor conditii, Clientul este de acord cu cesiunea, farasa fie necesara vreo alta formalitate.
16. Dispozitii finale
16.1. Partile declara ca au negociat toate clauzeleprezentului contract si acestea sunt acceptate in mod expres prin semnareacontractului, orice intelegere anterioara neproducand efecte juridice intreacestea.
16.2. Prestatorul isi rezerva dreptul de aactualiza si modifica periodic acesti termeni. In astfel de cazuri, vom informaClientul in avans, prin postarea acestei politici pe website cu 15 de zileinainte de intrarea sa in vigoare, motiv pentru care rugam Clientul sa verificeperiodic continutul acestui document.
16.3. Orice notificare catre Prestator trebuietrimisa electronic la adresele de email vanzari@contai.ro. In cazulnotificarilor trimise de terti, acestia trebuie sa inteleaga ca Prestatorul areexclusiv un rol de furnizare de servicii tehnice de suport pentru Clienti sieste un tert fata de orice contract intre terti si Clienti.
16.4. Daca o instanta competenta decide ca o clauzadin aceste conditii, In orice masura, este sau devine nula ori nu poate fi pusaIn executare, atunci respectiva clauza va fi considerata In masura respectiva (sinumai In masura respectiva) ca nu face parte din conditii, iar restul conditiilorvor fi In continuare valabile si obligatorii.Prezentul contract este disponibil la adresa https://www.contai.ro/termeni-si-conditii
Anexa 1 – prelucrarea datelorpersonale de catre ContAI.ro conform GDPR
Contract prelucrare date personale Operator(Client)– Imputernicit (ContAI.ro) Varianta 1.0 valabila din 25 mai 2018Prezenta anexa prevede regulile specifice in ceeace priveste prelucrarea datelor cu caracter personal trimise de catreBeneficiar, in calitate de Operator, de catre S.C. Contscape Tec S.R.L, incalitate de imputernicit in conformitate cu Regulamentului (UE) 2016/679privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cucaracter personal si privind libera circulatie a acestor date (denumit incontinuare ”GDPR”), ca si orice legislatie nationala subsecventa cu privire ladomeniul protectiei datelor cu caracter personal.
Art 1. TermeniIn cuprinsul acestei anexe termenii folositi vor fiinterpretati in conformitate cu GDPR, iar acolo unde este cazul, termeniifolositi vor avea definitiile stipulate de art. 4 din GDPR.
Art 2. Obiectul prelucrariiObiectul prelucrarii datelor personale ilreprezinta prelucrarea de catre Imputernicit a datelor personale trimise decatre Operator in scopul furnizarii serviciilor stipulate in contractulprincipal de servicii ContAI.ro.
Art 3. Date colectateDatele personale puse la dispozitie de catreOperator prelucrate in temeiul acestui contract sunt:
3.1 Pentru serviciul ContAI.ro – datele personalesunt cele care apar pe documente, cum ar fi: Nume, prenume emitent document sidate de identificare ale acestuia, email, telefon iar in cazul in care se emitedocumentul catre un client persoana fizica: nume, prenume, adresa completa, siin functie de dorinta Operatorului – cont bancar, CNP. De asemenea Operatorulpoate adauga si alte date personale suplimentare in mod direct in facturileemise, pe care Imputernicitul nu are cum sa le prevada.
3.2 Pentru serviciul ContAI.ro – configuraretransmitere email-uri catre clienti, datele sunt – email utilizator si parolaprin care se transmit email-urile, ca si adresele de email catre care se trimitfacturile.
3.3 Pentru serviciul ContAI.ro Conta, datelepersonale sunt informatiile personale ale angajatilor1 prelucrate decatre Operator pentru obligatiile legale legate de salarizare, cum ar fi, infunctie de utilizarea serviciilor ContAI.ro de catre Operator:Date personale directeNume, Prenume, CNP, Informatii privind actul de identitate (tip, serie, numar, data eliberarii, emitentul actului)Date legate de adresaTara, judet, localitate, strada, numarul, cetatenie, casa de sanatateDate legate de contractul de munca al angajatuluiNumar, data contract, perioada, norma, functie, salariu, Alte detalii (zile concediu/an, zile preaviz, zile perioada de proba)Date legate de taxe si impozite ale angajatuluiCe contributii sociale/impozit plateste, este sau nu pensionarDate privind persoanele in intretinere ale angajatului - sot/sotie, parinti, copii, alte rude (dupa caz)Nume, prenume, CNP Date de contact angajat Telefon, email Date bancare ale angajatului IBAN, BancaDate medicale (care reies din certificatele de concediu medical)Tip concediu medical, cod diagnostic, cod urgenta medico-chirurgicala, cod boala infectioasa, perioada concediuluiDate medic care emite certificatul de concediu medicalnume, prenume, numar aviz, loc de prescriereDate salariale ale angajatuluiVeniturile salariale obtinute, contributiile sociale datorateDe asemenea Operatorul poate adauga si alte datepersonale suplimentare in mod direct in aplicatia de salarizare, pe careImputernicitul nu are cum sa le prevada.
Art.4 Categorii de persoane vizateCategoriile de persoane vizate sunt: angajati ai Operatorului Doar cei care emit facturi (Art. 3.1) Doar cei care trimit facturi (Art. 3.2) Cei care utilizeaza ContAI Conta (Art. 3.3) clienti ai Operatorului (doar pentru datele specifice mentionate expres la Art. 3) persoane in intretinere ale angajatilor Operatorului (daca este cazul, - vezi datele expres mentionate la Art 3.3.) medicilor care emit certificate de concedii medicale pentru angajatii Operatorului (daca este cazul - vezi datele expres mentionate la Art 3.3.)
Art. 5. Instructiuni specifice
In temeiul acestui contract Operatorul daurmatoarele instructiuni specifice Imputernicitului:
5.1. Sa colecteze si sa prelucreze date cu caracterpersonal primite de la Operator in mod direct in scopul prevazut la art.7.Aceste date sunt cele specificate in articolul 3.
5.2. Sa trimita mesaje prin email in numeleOperatorului, pentru serviciul de transmitere documente prin email (daca acestserviciu este folosit de catre Operator);
5.3. Sa colecteze si sa prelucreze informatii dacadocumentele sale trimise si gazduite pe platforma ContAI au fost deschisesi/sau vizualizate de catre Clientii Operatorului.
5.4. Sa colecteze si sa prelucreze date cu caracterpersonal primite de la Operator in mod direct in scopul prevazut la art.7 saupreluate cu acordul Clientului din alte baze de date (ex. Revisal) Aceste datesunt cele specificate in articolul 3.
Art. 6. Durata prelucrarii
Durata prelucrarii datelor cu caracter personaleste identica cu durata functionarii contractului principal de furnizareservicii.
Art. 7 Natura si scopul prelucrarii
Natura si scopul prelucrarii sunt cele stabilite decatre Operator in temeiul contractului principal si anume furnizareaserviciilor ContAI, in functie de pachetul de servicii achizitionat.Pentru clientii care utilizeaza autentificarea prinrecunoasterea profilului de tastare, prelucrarea datelor are ca scop protejareaimpotriva substituirii de persoana si a potentialelor riscuri ce pot decurgedin acest fapt.
Art. 8 Sub-imputerniciti
In cazul in care prelucrarea datelor Operatoruluisau anumite parti are prelucrarii se efectueaza de catre Imputernicit prinintermediul altor persoane, numite sub-imputerniciti, acesta trebuie sarespecte urmatoarele principii:
8.1. In temeiul acestui articol Operatorul intelegesa autorizeze Imputernicitul sa prelucreze datele sale prin urmatoriisub-imputerniciti pentru urmatoarele activitati:
– Amazon Web Services, Inc - locatie Frankfurt Germania - pentru gazduire.Firma Amazon Web Services, Inc este certificata in programul UE- SUA PrivacyShield.
8.2. Pentru sub-imputerniciti viitori,Imputernicitul primeste o autorizare generala de a subcontracta cu orice altprestator din U.E., EEA sau tara cu nivel adecvat de protectie recunoscut prindecizie a Comisiei Europene, care este necesar pentru anumite parti aleprocesarii datelor conform prezentului contract care ofera un nivel desecuritate adecvat, cel putin la nivelul prezentului contract. Aceastaautorizare include obligatia de informare a Operatorului, printr-un mesaj princontul de pe site-ul Imputernicitului sau prin email. Operatorul areposibilitatea de a formula obiectii in termen de 2 zile lucratoare.
8.3 De asemenea ContAI poate trimite dateleprelucrate de Operator catre alti imputerniciti ai Operatorului (cum ar fi deexemplu procesatorii de plati) doar daca exista un contract intre Operator siacesti alti imputerniciti, ca si cererea Operatorului catre ContAI de a trimitedatele catre acest imputernicit.
Art. 9. Drepturile si obligatiile Operatorului
Dreptul sa primeasca informatii de la Imputernicit sau sa verifice prin auditor mandatat daca Imputernicitul are si pune in aplicare masuri tehnice si organizatorice adecvate, astfel incat prelucrarea sa respecte cerintele prevazute de GDPR;
verificarea va avea loc in baza unei notificari scrise prealabile, transmisa cu cel putin 14 zile lucratoare inainte de efectuarea verificarii;
Dreptul sa primeasca asistenta din partea Imputernicitului, in special pentru indeplinirea obligatiei sale de a raspunde cererilor persoanelor vizate cu privire la exercitarea drepturilor lor prevazute de GDPR; Dreptul de a face obiectiuni cu privire la alti sub-imputerniciti conform art. 8.2;
Sa respecte obligatiile sale conform GDPR in calitate de Operator cu privire la datele cu caracter personal colectate sau prelucrate de Imputernicit, pe seama sa;
Obligatia de a face informarea persoanelor vizate conform GDPR, inclusiv in ceea ce priveste informarea cu privire la prelucrarea datelor de catre Imputernicit in temeiul acestui contract; Obligatia sa raspunda exclusiv de stabilirea temeiului legal pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ce face obiectul prezentului contract; Obligatia de a implementa masuri tehnice si organizatorice adecvate conform GDPR, inclusiv securizarea transferului datelor de la persoanele vizate catre Imputernicit; Operatorul intelege ca din momentul stergerii datelor dupa incheierea prestarii serviciilor de catre Imputernicit conform obligatiilor GDPR si a art. 10 a acestui contract, datele nu mai pot fi recuperate si este intreaga responsabilitate a Operatorului sa se asigure ca si-a facut o copie completa a acestora. In toate situatiile in care Operatorul este cel care trebuie sa execute o obligatie, cum este, spre exemplu, informarea persoanei vizate cu privire la incalcarea securitatii datelor cu caracter personal, Imputernicitul nu poate fi tinut de inactiunile Operatorului din sfera acelei obligatii.
Art. 10. Drepturile si obligatiile
Imputernicitului: Obligatia sa informeze Operatorul in termen de maxim 10 zile, in cazul in care, in opinia Imputernicitului, o instructiune incalca GDPR si/sau alta dispozitie legala privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
Obligatia sa asigure securitatea datelor cu caracter personal prelucrate in numele Operatorului in conformitate cu art 32 din GDPR si cu art 11 din prezenta Anexa;
Obligatia de a informa Operatorul fara intarzieri nejustificate de o incalcare a securitatii datelor personale ale Operatorului pe parcursul prelucrarii realizate de catre Imputernicit;
Obligatia de a asista Operatorul cu toate informatiile necesare in vederea notificarii, daca este cazul, catre Autoritatea competenta pentru incalcarea securitatii datelor, dar fara a se substitui Operatorului in obligatia sa de notificare; Obligatia de a acorda asistenta Operatorului sa asigure respectarea obligatiilor prevazute la articolele 32-36 din GDPR;
Obligatia de a asista Operatorul pentru solutionarea cererilor persoanelor vizate sau de a transmite Operatorului orice cerere primita de la persoanele vizate, in legatura cu datele personale care au fost colectate si prelucrate de Imputernicit, in termen de maxim 5 zile calendaristice de la primirea acesteia. Aceasta asistenta nu se aplica in situatia in care Operatorul are deja in instrumentele tehnice furnizate de catre Imputernicit posibilitatea de a solutiona direct cererea persoanei vizate (de ex. Dreptul la acces – unde Operatorul are deja toate informatiile cu privire la ce date colecteaza);
Obligatia sa nu transmita date cu caracter personal si/sau informatii confidentiale, ce pot fi date cu caracter personal, despre care a luat cunostinta in timpul executarii contractului;
Obligatia sa asigure instruirea personalului autorizat sa prelucreze datele cu caracter personal, cu privire la confidentialitatea acestor date;
Obligatia sa includa obligatii de confidentialitate catre angajati si sub-imputerniciti;
Dreptul sa dezvaluie anumite date cu caracter personal in virtutea unei obligatii legale sau a unei alte conditii prevazute de legislatie la solicitarea unei autoritatii, institutii publice sau instante judecatoresti. Dreptul de a recruta sub-imputerniciti conform art. 8 sau in situatia in care a primit aprobare din partea Operatorului;
Dreptul la acoperirea costurilor generate de asigurarea asistentei Operatorului, de catre Operator, in situatiile prevazute de GDPR conform art. 9, daca acestea depasesc costul lunar al serviciilor prestate de catre Imputernicit. Dreptul de a folosi informatii statistice anonimizate ca urmare a activitatilor prestate ca urmare a acestui contract sau a intregii sale activitati. Imputernicitul nu poate stabili scopuri sau mijloace de prelucrare a datelor cu caracter personal, acestea fiind stabilite exclusiv de catre Operator.
Art.11 Securitatea prelucrarii
11.1 Imputernicitul trebuie sa indeplineasca masuritehnice si organizatorice adecvate pentru a asigura masurile adecvate desecuritate raportate la risc, conforme cu bunele practici in industrie. Instabilirea nivelului adecvat de securitate, Imputernicitul trebuie sa ia inconsiderare stadiul actual al dezvoltarii, costurile implementarii si natura,domeniul de aplicare, contextul si scopurile prelucrarii, precum si riscul cudiferite grade de probabilitate si gravitate pentru drepturile si libertatile persoanelorfizice, ca si riscurile care apar ca urmare a prelucrarii, in special cuprivire la cele care pot duce care duce, in mod accidental sau ilegal, ladistrugerea, pierderea, modificarea, sau divulgarea neautorizata a datelor cucaracter personal transmise, stocate sau prelucrate intr-un alt mod, sau laaccesul neautorizat la acestea.
11.2 In acest context Imputernicitul a stabilitaplicarea interna a urmatoarele masuri organizatorice si tehnice de securitatepentru securitatea datelor personale, luand in considerare tipul de activitateprestata: implementare standarde de securitate ISO27001/ISO27017/ISO27018 audit periodic de securitate realizat de experti in securitate cibernetica acces limitat la baza de date pentru un numar foarte restrans de angajati ai Imputernicitului monitorizarea permanenta a accesului la baza de date criptarea conexiunii folosite de Operator pentru accesarea serviciului folosind SSL parolele clientilor stocate criptat copii de siguranta regulate 11.3 In mod voluntar, Imputernicitul poate trimiterezumatele concluziilor auditorilor de securitate (dupa stergerea informatiilorcomerciale sau confidentiale) realizate periodic catre Operatori pentru ademonstra activitatile sale continue pe acest subiect.
Art.12 Limitarea raspunderiiOperatorul este de acord sa exonerezeImputernicitul de orice raspundere pentru pagubele ce ar putea decurge din: nerespectarea contractului din cauza unor evenimente ce exced oricarei raspunderi a Imputernicitului; respectarea instructiunilor Operatorului sau nerespectarea instructiunilor Operatorului justificata in prealabil printr-o notificare referitoare la nelegalitatea ei; lipsa sau vicierea acordului persoanelor vizate sau a utilizarii unui temei legal gresit de catre Operator; nerespectarea contractului din cauza unor actiuni ale Operatorului.
Art.13 Delimitarea raspunderii
Operatorul si Imputernicitul isi delimiteazaresponsabilitatile cu privire la asigurarea protectiei datelor cu caracterpersonal (de exemplu asigurarea confidentialitatii sau a securitatiiprelucrarii), in functie de accesul si controlul efectiv exercitat asupradatelor, atat din punct de vedere contractual, cat si tehnic
Art.14 Intrare in vigoare simodificari.
Aceasta anexa intra in vigoare pe 10 mai 2023 sieste valabila pana la modificarea ei de catre ContAI.ro si informareaclientilor in acest sens. Utilizarea contului dupa informarea clientilorinseamna acordul acestor cu privire la acest document.